Video content marketing.

Elk jaar komen en gaan digitale marketingtrends, maar sommige blijven deel uitmaken van ons leven. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat veel van dergelijke trends een grote impact hebben op ons leven en bovenaan hebben we de trend voor videocontent marketing.Elk jaar komen en gaan digitale marketingtrends, maar sommige blijven deel uitmaken van ons leven. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat veel van dergelijke trends een grote impact hebben op ons leven en bovenaan hebben we de trend voor videocontent marketing.

Ongetwijfeld is videomarketing als nooit tevoren geconsumeerd. Zelfs het is het op een na grootste zoekmachineplatform na Google waar mensen naartoe gaan om hun zoekopdrachten te doorzoeken. Volgens een Cisco-onderzoek zou tegen 2021 ongeveer 82% van het online consumentenverkeer video zijn.

Hoe kan video content marketing jouw SEO verbeteren in 2021?

Onthoud dat als je video’s niet gebruikt als onderdeel van je contentmarketing strategie, je eigenlijk een groot deel mist. Dus wat is video content marketing en hoe kan het je SEO in 2021 verbeteren?

In dit bericht gaan we in detail op deze aspecten ingaan. Dus laten we beginnen:

 

Wat is videocontentmarketing?

Net als contentmarketing is videocontentmarketing ook een van een effectieve marketingstrategie die de behoeften en wensen van kopers voorop stelt. Dit is vooral om de actie van de klant te vergroten en er winst mee te maken.

Bij videocontentmarketing gaat het erom te erkennen hoe bedrijven video’s kunnen integreren in elk kanaal en elke fase van hun marketingstrategie, behalve podcasts en blog posts. De belangrijkste focus van video-inhoud is het bieden van boeiende, vermakelijke en nuttige visuele informatie aan het publiek.

Het proces van videocontentmarketing

Er zijn drie belangrijke stappen betrokken bij video content marketing. Als een van deze stappen ontbreekt, heeft je contentmarketing geen zin. Als je op zoek bent naar de beste resultaten, zorg er dan voor dat u deze drie stappen nauwkeurig volgt.

Stap 1: Strategie

Het omvat: uw doelen voor videocontent marketing, inzicht in het publiek, onderzoek naar uw concurrentie, videocontent marketingtrechter en distributieplan.

Stap 2: Productie

Bedenk voordat je begint met het filmen van je content wat je wilt bereiken met je videocontent campagne. Wilt u uw consumenten overtuigen om bij u te kopen? Of wil je alleen de naamsbekendheid vergroten? Op basis van de antwoorden ga je aan de slag met het productieproces.

Dit proces omvat drie fasen: pre-productie, productie en post-productie.

  • Pre-productie omvat alles wanneer de ontwikkeling begint, zoals onderzoek, ontwerpen, scenarioschrijven, personeel inhuren en meer.
  • Productie is wanneer de pre-productie klaar is en het is tijd voor ‘Actie’ wanneer de camera rolt en plezier begint.
  • De laatste in postproductie. Dit is de fase waarin het productieteam de video bewerkt, afbeeldingen, video’s, visuele effecten en geluidseffecten toevoegt en de laatste hand legt aan de video.

Stap 3: Marketing

De laatste, maar niet de minste – Marketing. Deze stap omvat verschillende componenten, van het vormen van een samenhangende marketingtrechter tot het delen van video-inhoud op sociale media.

Inderdaad, video content marketing is zeer essentieel voor B2B-marketing. Bedrijven die deze strategie gebruiken, genereren meer leads, genieten een betere naamsbekendheid en verdienen meer inkomsten dan degenen die andere vormen van marketing gebruiken.

Als u zich nu afvraagt ​​hoe video-contentmarketing uw SEO kan verbeteren, dan zijn hier de 5 manieren om uw zoekmachine een boost te geven:

Mobiele optimalisatie

Tegenwoordig is mobiele optimalisatie de belangrijkste focus van de webwereld. Binnen slechts een paar jaar hebben mobiele telefoons de desktopweergaven overtroffen en het blijft groeien. Ze worden ongetwijfeld een onmisbaar onderdeel van ons leven. Volgens onderzoek in april 2018 was het internetverkeer via mobiel internet 51% van het totale online verkeer. 90% van de consumenten kijkt liever video’s op hun pc. De trend van mobiele optimalisatie is een trendsetter geworden bij verschillende organisaties. Omdat het gemakkelijk is om een ​​video te bekijken in plaats van tekst te lezen op de kleine schermen. Daarom moet u als merk ook zorgen voor het scherm waarop mensen uw website zullen verkennen.

Metagegevens opnemen

Op dezelfde manier waarop u uw websitepagina zou optimaliseren door metatitel, metabeschrijving en metatags op te nemen, moet u ervoor zorgen dat u de metadata zelfs in de videobeschrijvingen past. De zoekmachines gebruiken de metadata om je video te herkennen en de resultaten van de video dienovereenkomstig te rangschikken. De metadata moeten de trefwoorden in de titel of de beschrijving bevatten, aangezien de zoekmachine deze zal analyseren. Metadata is in feite de crux van de beschrijving van uw product of dienst. Het proces van het opnemen van metadata is eenvoudig en gemakkelijk en kost weinig tijd.

Maak videositemaps voor uw pagina

Als u veel video-inhoud voor uw website maakt en publiceert en het een uitdaging vindt om een ​​rang voor hen te krijgen, wilt u misschien een video-sitemap maken om de last te verlichten. Een videositemap is een tekstbestand met belangrijke gegevens over je videocontent. Wanneer u een sitemap indient bij Google, informeert u zoekmachines dat u een video heeft, de titel, het onderwerp, de looptijd en de doelgroep die u wilt targeten. Deze informatie speelt een cruciale rol om uw video geïndexeerd te krijgen door zoekmachines. Kortom, een videositemap helpt Google om beter te begrijpen welke websites videocontent hebben en waar de content op focust.

Deel de video op verschillende kanalen

Door de video-inhoud te delen op verschillende sociale-mediakanalen zoals YouTube, Vimeo, Facebook en Instagram, kun je analyseren welke de meest boeiende video is. Het delen van video’s is trending op elke sociale-mediawebsite en het zal nooit ophouden. Onthoud dat hoe meer betrokkenheid uw video zal creëren, hoe beter de positie van uw pagina zal zijn en u zult gezaghebbend zijn in de ogen van Google.

Moedig gebruikers aan om te reageren en leuk te vinden

Als we het hebben over interactie en betrokkenheid, is de meest effectieve manier om dat te doen gebruikers aanmoedigen om commentaar te geven en leuk te vinden. Je kunt gebruikers aanmoedigen om je video leuk te vinden en erop te reageren door een boeiende call-to-action toe te voegen. Reacties en vind-ik-leuks helpen om de populariteit van je video te vergroten en de SEO-ranking te verbeteren.

Videocontentmarketing is een effectieve strategie die wordt gebruikt om uw publiek te betrekken. In plaats van ad hoc en willekeurige projecten, draait het allemaal om strategische videocampagnes.

Kortom, het draait allemaal om het integreren van video in uw marketingkanalen om meer winstgevende resultaten te behalen.

 

Chat openen